Zahr Partners, Rockdale 2015

2Zahr22915

We were approached by Bill Zahr who was seeking a creative partner to design a new dynamic workplace environment for their law firm located in Rockdale. They had not only outgrown their previous workplace environment, but they were expanding their offering to include other accounting sectors.

Their design brief outlined a distinct front and back of house environment. A place that would mimic the sophistication and style of inner city law forms together with a functional and collaborative engine room for the team. They were excited about the opportunity to create a collaborative workplace environment for staff with a communal area to congregate as a team.

3Zahr22915

The reception area flaunts a beautiful travertine stone wall with matching desk offset by the ‘new york’ style black glazing mullions for the meeting rooms beyond. The timber slatted walls that warp around the core area add a warmth to the arrival zone and assist with acoustics with all the hard stone surfaces on the adjacent surfaces. Smoked mirror clads the central base building column reflecting the black detailed framework and stone increasing the sense of volume. ┬áThe ceilings were lifted and a coffered detail designed to hide services as well as adding height to the entry. The three meeting rooms range in size but are consistent in their finishes such as the black timber veneer tables and tan leather furniture. Seamless cable management within the meeting tables and state of the art AV within the rooms give the Zahr team opportunities to present to clients.

Zahr Partners new graphic identity was designed by LOCALlure design, who worked closely with us to create an abstraction of the Z that compliments the interior fit-out in all the signage applications.

4Zahr22915

8Zahr2291527Zahr22915

Storage and privacy were critical project drivers for the team to operate and have been accommodated well within the back of house area. Wall mounted wall shelving, in addition to personal desk storage was provided to store legal files at and arms reach. Within the kitchen / breakout area a large breakfast bar was designed to accommodate the team for lunch as well as informal meetings.

19Zahr22915 25Zahr22915 32Zahr22915

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *